mandag, september 29, 2014

Søris rugbrød #7

Efter en længere pause og nogle fodringer af surdeje får Søris en tur mere.
Jeg kasserer 3/4 af surdejen og supplerer med 100g rugmel og 150g vand. Stilles i køleskab.
Første hævning varede 6 timer. Selvom dejen ikke virkede synderligt hævet, besluttede jeg at bruge erfaringen fra sidste hævning.
Anden hævning 3,5 timer. Brød sættes i kold ovn og bages 2 timer ved 150grader.
Brød er hævet godt op i ovnen, men er også sprækkede.
KonklussionOverordnet en fremgang. Brødene smager langt bedre, mangler en smule salt. Det er dog dumt både at bruge en anden type mel og også forsøge med kortere hævetid - så næste gang må det blive den gamle mel igen, med disse hævetider. Brøddet klistrer på kniven efter 4-5 skiver.
Har frosset et af brødene ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar