![]() |
Illustration af korrekt stampning i fht. bunden på kurven i portafilteret. |
Stampere fås så det passer til kurven i portafilteret - du skal forholde dig til en diameter og til om kurven er flad eller konkav - det samme skal stamperen.
Pulveret skal helst ramme midt i portafilteret, når det kommer ud af kværnen. Derefter skal du 'collapse' pulveret, ved at støde det 1-2 gang ned i gummimåtten eller på en hård kant.
Så skal der stampes lige ned - tænkt på det som et fast håndtryk - ét fast og kort håndtryk.
En australsk kaffespecialist lavede studie i at optimere espressobrygning. Studiet blev udført af samme mand, der testede omkring 80 forskellige Rancilio Silvia espressomaskiner. Testen foregik simultant på 6 maskiner af gangen. En af konklusionerne var at stampning ikke har nogen udpræget betydning for brygningen. Espressoskud brygget på samme maskine viste at resultatet var det samme uanset om der blev stampet hårdt eller blidt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar