Efter en del år i kaffeuniverset har jeg fundet frem til følgende;
En kop kaffe kommer til verden når utroligt mange faktorer går op i en højere enhed. Fra en matematisk vinkel kan ligningerne se således ud:
ESPRESSO* = Bønnetype · Tørring · ristning · maling · vand · mængde · stampning · vandtemperatur · damptryk · tid
Jeg vil gennemgå alle faktorerne herover. Trin for trin for at mestre kaffebrygning. Det kommer til at tage tid - og jeg forventer ikke at blive færdig - nogensinde!
Den vigtigste lektion er ENSARTETHED. Bryg på samme måde - hver gang! Samme rutine, samme vægt, samme maskine, samme bønne fra samme risteri og fra samme leverandør.
Indlæg:
Generel information om kaffe / espresso
Bryggemetoder
Er kaffe sundt?
* Principperne i bønnetype, tørringen og ristningen er de samme for både filterkaffe og espresso.
ESPRESSO* = Bønnetype · Tørring · ristning · maling · vand · mængde · stampning · vandtemperatur · damptryk · tid
Jeg vil gennemgå alle faktorerne herover. Trin for trin for at mestre kaffebrygning. Det kommer til at tage tid - og jeg forventer ikke at blive færdig - nogensinde!
Den vigtigste lektion er ENSARTETHED. Bryg på samme måde - hver gang! Samme rutine, samme vægt, samme maskine, samme bønne fra samme risteri og fra samme leverandør.
Indlæg:
Generel information om kaffe / espresso
Bryggemetoder
Er kaffe sundt?
* Principperne i bønnetype, tørringen og ristningen er de samme for både filterkaffe og espresso.