Levestandarder og omstændigheder har gennem tiden ført til mange metoder af kaffebrygning - eksempelvis var omrejsende cowboys nødsaget til at koge bønnerne hele. De amerikanske soldater, der var udstationeret i Italien/Frankrig under 2. Verdenskrig udviklede en "Americano" - er et espressoskud blandet med varmt vand - så espressoen kom til at minde om den kop kaffe de kendte hjemmefra (fakta er udokumenteret).
Idag er de to mest almindelige principper filterbrygning og espresso
Se evt. denne oversigt :)
Idag er de to mest almindelige principper filterbrygning og espresso
Filterbrygning
Dette er princippet bag den klassiske kaffemaskine og den manuelle version kaldet dripping. Princippet er at varmt vand hældes udover og siver langsomt gennem kaffepulveret, gennem si eller filter. Princippet bruges bl.a. også til chemex og phin - en vietnamesisk kaffebrygger til brygning af bl.a. væselkaffe.
Espresso
Er en metode, hvor vandet presses gennem kaffepulveret med højt tryk. Udover espressomaskinen dækker denne kategori også over AeroPress og Mokkakande (komfurespressokande).
Andre metoder
Her kan nævnes blandingsmetoden, hvor det varme vand hældes sammen med bønnerne og bliver sammen - bruges eksempelvis i stempelkande (french press) og tyrkisk cezve.
En anden metode er vakumbrygning - over en kogeplade placeres en kande med to kamre - ét med koldt vand og ét med kaffepulver. Når vandet koger og udvider sig, bliver det trukket op i kaffepulveret ved hjælp af vakuum.
En anden metode er vakumbrygning - over en kogeplade placeres en kande med to kamre - ét med koldt vand og ét med kaffepulver. Når vandet koger og udvider sig, bliver det trukket op i kaffepulveret ved hjælp af vakuum.
Se evt. denne oversigt :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar