Bønner


Kaffebønner kommer fra kaffebær, der vokser på buske. Et kaffebær indeholder to grønne kaffebønner. Bønnernes kvalitet kommer an på hvor busken vokser - altså jordtypen, landet samt højde over havets overflade.

Der findes grundlæggende to arter af kaffebønner - arabica eller robusta. Robusta er oprindeligt fra det centrale Afrika og har en bitter smag, hvilket gør at den ikke er så populær, som Arabica. Arabica er oprindeligt fra Etiopien og har en fyldig smag udgør 70-75% af verdens kaffeproduktion.
En god kaffebønne er individuelt og derfor skal man prøve sig frem for at finde den rigtige ballance mellem bitterhed og fylde og evt. bismag. En anden faktor for smagen er klassificeringen af kaffebønnen. Der er en række forkortelser, de mest gængse er her:
SHB (Strickly Hard Bean) / SHG (Strickly High Grown) = kaffe, der har vokset over 1376m over havet.
HB (Hard Bean) / HG (High Grown) = kaffe, der har vokset mellem 1220m-1376m over havet.
SS (Strickly Soft beans)  = kaffe, der har vokset under 1220m over havet.

Når bærrene er plukket og skal de tørres og ristes - men det er to helt andre historier!

Kaffebønnerne har ingen smag før de bliver ristet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar