10 g gær
1 liter vand
1 portion surdej
4 tsk havsalt
1 spsk honning
På grund af de opblødte rugkerner, kommer der enormt meget dej. Den er meget klæg.
Jeg putter dej i brødformene, så der er plads til at den kan hæve 40% op. Den overskydende dej kommer i muffinsforme - for at prøve det.
Brødene hæver godt op. Efter 3 timer er dejen over de 40%. Derfor kommer de i ovnen ved 160grader. Efter 1 time og 45 minutter ser brødene ud som om de er hævet op og er faldet sammen.
Jeg tager den første muffin ud efter 30 minutter ved 160 grader. Den er klæg og meget dej-agtig indeni. De resterende får 15 minutter mere. Køler ned og bliver kasseret, da de er som dej inden i.
Efter brødene er kølet af i nogle timer, bliver de også kasseret, da de også er helt som dej inden i.
1 liter vand
1 portion surdej
4 tsk havsalt
1 spsk honning
600 g blødgjordte, knækkede rugkerner
600g rugmel
På grund af de opblødte rugkerner, kommer der enormt meget dej. Den er meget klæg.
Jeg putter dej i brødformene, så der er plads til at den kan hæve 40% op. Den overskydende dej kommer i muffinsforme - for at prøve det.
Resultat


Efter brødene er kølet af i nogle timer, bliver de også kasseret, da de også er helt som dej inden i.
Til næste gang
Rugkerner skal ikke opblødes!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar