Har bagt igen efter samme opskrift som #1. Konstaterede at der var en fejl i opskriften i bogen, der står 1,3 dl vand, men på nettet står der 1,3 L. Det gør en stor forskel.
Opskrift

'Charlies rugbrød' fra bogen 'Alle Aarstiderne Opskrifter' - den rettede udgave.
Noter
Fodrede surdejen 3 timer før jeg brugte den - den var meget klar til at blive brugt.
Brugte 400g rugkerner og 200g solsikkekerner.
Brugte 400g rugkerner og 200g solsikkekerner.
Brød hævede vildt op, opover formene.
Brødet er reletivt lyst.
Erfaringer til næste gang
Brødene faldt lidt sammen inde i oven. Det kan betyde at dejen var for lind, hævede for længe eller at ovnen var for varm.
Ovnen var ikke for varm, næste gang skal de hæve kortere tid - skal kun hæve 40%.
Dejen skal også være lidt tykkere; røremaskinen var fyldt, så jeg tænker mindre vand.
Det smager godt og er noget helt andet end første brød!
Lidt mere salt - eller det samme, hvis jeg bruger mindre vand!
Det smager godt og er noget helt andet end første brød!
Lidt mere salt - eller det samme, hvis jeg bruger mindre vand!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar