fredag, juni 06, 2014

Charlies rugbrød #1

Surdejen baseret på yoghurt.

Opskrift

Surdej og brød
'Charlies rugbrød' fra bogen 'Alle Aarstiderne Opskrifter'

Brugte dog kun 750g rugmel, da dejen var meget tør.
Blev rørt på røremaskine i ca 10 minutter.

Noter

Hævede i 5,5 time.
Surdejen hævede i 1 time i køleskab. Derefter 2 timer udenfor og kom derefter i køleskab igen - da den allerede var godt gæret.

Erfaringer til næste gang

Der er ikke så mange kerner - så flere kerner.
Solsikkekerner skal klemmes lidt ned i dejen - ellers falder de af.
Kølede af på køkkenbord i 3,5 time. Et brød er kommet i fryser og et bliver ude.
Brøddet er meget bastant og ikke så højt - enormt hård skorpe.


Brødene blev kasseret tre dage efter, da de var blevet til sten. Der var en fejl i opskriften fra Aarstiderne. Der skal bruges 1,3 L vand og ikke 1,3 dl som der står i bogen!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar