søndag, august 03, 2014

Søris Rugbrød #5

Rugsurdejen, der er baseret på Aurions rugsurdej, blev fodret for 3 dage siden og der er nu gået 3 dage mere - så det er tid et endnu et forsøg på Søris Rugbrød.


Pga. af de varme vejr bliver første hævning kun 6,5 time - skulle have været 24! - Dejen er hævet godt op og lugter og smager surt.
Resten af ingredienserne tilsættes og brødene kommer i to forme, der stilles til 2. hævning i den kolde ovn.
Anden hævning varer 8 timer, hvorefter brødene får 2 timer ved 150 grader fra kold ovn.

Efter 4 timer er brødene stadig lidt klæge og svære at skære, men det kan lade sig gøre. Smagen er til den syrlige side. Det kan gå, men til mine smagsløg, må det gerne være mindre syrligt. Derfor skal mængden af surdej nedsættes fra 2 store spiseskeer til 1.
Overordnet set, er brødene en succes!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar