søndag, august 04, 2013

Iskaffe

Iskaffe på Ulla Terkelsen i Aalborg.
I sommervarmen kan varm kaffe være lidt for meget - derfor er iskaffe et rigtig godt bud på en drik.
Inden der går frugtsirup, flødeskum og karamelsauce i den, kommer her en opskrift på en helt enkelt og super lækker hjemmebrygget iskaffe, der tager under 5 minutter at lave.

Kaffen skal være stærk, så hvis du har en espressomaskine, er den det bedste bud, ellers kan en mokkakande (sådan én til bluset) eller en Aeropress også bruges. 

Lav evt en god omgang kaffe, afkøl og hæld i isterningposer. Opbevar den i fryseren, så er der lækre kaffeisterninger - til en stærkere kop iskaffe.


Til denne version skal bruges; AeroPress,
Nespresso mælkeskummer, isterninger,
minimælk og friskmalet, mellemristet kaffe.
Til 'espressoen' bruges 1 mål friskmalet kaffe.
Fyld næsten op med varmt vand - ca. 80 grader.


Mens kaffen trækker hældes mælk i mælkeskummer,
 som sættes i gang med at lave koldt mælkeskum.
Mens mælken skummer færdig,
brygges 'espressoen' ned over isterningerne.














Mælken hældes i glasset.
Her kan styrken på kaffesmagen justeres.
Pynt evt. med sugerør osv. og nyd den mens den er iskold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar