I et sommerhus i Blokhus mødte jeg denne maskine - blev straks forelsket.
Indtil nu har bloggen mest handlet om brygning af sort kaffe. Den gren af kaffeuniverset har jeg nu fået ret godt styr på. Nu skal der skiftes spor - der skal espresso i koppen.
Jeg har idag brygget min første kop espresso, og det er jo en super fed oplevelse. Efter at have brygget 10 espressoer, tegner der sig et billede - utroligt mange variabler at skrue på - en lang ligning:
Bønnetype * kværning * vandtemperatur * damptryk * hårdhed i stempeltryk * mængde * tid = ESPRESSO
Jeg fik slet ikke prøvet mælkeskummeren! Jeg er nu på jagt efter en espressomaskine som denne - og et kursus i at brygge på en sådan.
Indtil nu har bloggen mest handlet om brygning af sort kaffe. Den gren af kaffeuniverset har jeg nu fået ret godt styr på. Nu skal der skiftes spor - der skal espresso i koppen.
Jeg har idag brygget min første kop espresso, og det er jo en super fed oplevelse. Efter at have brygget 10 espressoer, tegner der sig et billede - utroligt mange variabler at skrue på - en lang ligning:
Bønnetype * kværning * vandtemperatur * damptryk * hårdhed i stempeltryk * mængde * tid = ESPRESSO
Jeg fik slet ikke prøvet mælkeskummeren! Jeg er nu på jagt efter en espressomaskine som denne - og et kursus i at brygge på en sådan.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar