tirsdag, maj 14, 2013

Dripping




Drippingmetoden er min favorit bryggemetode. Her får man hele aromaen fra kaffen, uden de bitre stoffer. Tilmed er det en meget enkel metode, med få remedier.

Som udgangspunkt skal du bruge en kop, en tragt, et filter og varmt vand - og så kaffepulver! Derfra kan man gøre mange ting for at forbedre brygningen. Eksempelvis med friskmalede kaffebønner, en hældekande og flere forskellige tragte alt efter hvilken mængde man skal brygge.

HARIO laver en masse forskelligt lækkert grej til denne bryggemetode.














Jeg laver én kop kaffe i kaffekop.
Fold filteret langs samlingen, sæt det i tragten og gennemvæd filteret med kogende vand. Gør det gerne mens tragten står på koppen, så vandet varmer koppen op - husk at tømme koppen for vand inden du fortsætter.

Hæld de friskmalede bønner i filteret og fugt pulveret, ved forsigtigt at hælde varmt vand (ca 40g) udover pulveret i cirkulære bevægelser. Pulveret blusser op og bliver til en grødagtig masse.

Lad bønnerne trække på denne måde i 30-40 sekunder.

I cirkulære bevægelser, startende fra midten og ud, hældes vandet udover kaffen i roligt tempo. Det passer med at jeg er nået helt ud til kanten, når tragten er lidt mere end halvt fyldt, derefter hældes vandet ned i midten, for at få en konstant cirkulation i tragten.
Eventuelt kan man hæve og sænke kanden, så der kommer mere variation i cirkulationen.
Der er rigtig mange måder at udføre denne del af processen. Dette fungerer for mig.

Når vandet er trukket igennem, er brygningen færdig. Filter og kaffemasse smides ud, og tragten skulles med resten af det varme vand.
Tip! hæld ikke mere vand i tragten, end der kan være i koppen!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar