torsdag, november 01, 2012

Lektion 01: Historiens start


Var på biblioteket for at finde nogle bøger om kaffe. Jeg skulle oprettes som bruger - det er åbenbart meget lang tid siden jeg sidst lånte en bog. Det er i det hele taget meget lang tid siden jeg sidst læste en bog - godt og vel 8 år. Det er vel heller ikke for sent at gå i gang med det.

Det viser sig at alt kaffe fra Sydamerika kommer fra stiklinge samme busk, stjålet ud af Arabien af en Hollænder - en slags indavl indenfor kaffe. Overordnet set findes der to hovedkategorier af kaffe; Robusta og Arabica. Det er helt elementært indenfor kaffeviden, derfor ikke så meget om det. Mere vigtigt er de mange former for oprindelsessteder, blends, ristninger osv. der findes.

Dagens lektion er at der er alle muligheder for at ødelægge kaffeoplevelsen i processen fra busk til munden. Så det handler om god kaffehåndtering af de processer men selv er herre over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar